Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
Instructors at American colleges and universities use many different teaching methods. Some instructors give assignments every day. They grade homework. Students in their classes have to take many quizzes, a midterm exam, and a final test. Other instructors give only writing assignments. Some teachers always follow a course outline and usually use the text book. Others send students to the library for assignment.
The atmosphere in some classrooms is very formal. Students call their instructors "Professor Smith," "Mrs. Jones", and so on. Some teachers wear business clothes and give lectures. Other classrooms have an informal atmosphere. Students and teachers discuss their ideas. Instructors dress informally, and students call them by their first names. American teachers are not alike in their teaching styles.
At most American colleges and universities, facilities for learning and recreation are available to students. Students can often use type-writers, tape recorders, video machines, and computers at libraries and learning centres. They can buy books, notebooks, and other things at campus stores. They can get advice on their problems from counsellors and individual help with their classes from tutors. Students can relax and have fun on campus, too. Some schools have swimming pools and tennis courts. Most have snack bars or cafeterias.
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The atmosphere in the American classrooms is relaxed and friendly.
B. American teachers do not dress informally.
C. American students can call their teachers by their first names.
D. The atmosphere in America classrooms is always formal.
Instructors at American colleges and universities use many different teaching methods. Some instructors give assignments every day. They grade homework. Students in their classes have to take many quizzes, a midterm exam, and a final test. Other instructors give only writing assignments. Some teachers always follow a course outline and usually use the text book. Others send students to the library for assignment.
The atmosphere in some classrooms is very formal. Students call their instructors "Professor Smith," "Mrs. Jones", and so on. Some teachers wear business clothes and give lectures. Other classrooms have an informal atmosphere. Students and teachers discuss their ideas. Instructors dress informally, and students call them by their first names. American teachers are not alike in their teaching styles.
At most American colleges and universities, facilities for learning and recreation are available to students. Students can often use type-writers, tape recorders, video machines, and computers at libraries and learning centres. They can buy books, notebooks, and other things at campus stores. They can get advice on their problems from counsellors and individual help with their classes from tutors. Students can relax and have fun on campus, too. Some schools have swimming pools and tennis courts. Most have snack bars or cafeterias.
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The atmosphere in the American classrooms is relaxed and friendly.
B. American teachers do not dress informally.
C. American students can call their teachers by their first names.
D. The atmosphere in America classrooms is always formal.
Giải thích:
Nhận định nào sau đây là đúng theo đoạn văn?
A. Không khí trong các lớp học ở Mỹ rất thoải mái và thân thiện.
B. Các giảng viên Mỹ không ăn mặc thoải mái.
C. Các sinh viên Mỹ có thể gọi giảng viên bằng tên.
D. Không khí trong các lớp học ở Mỹ luôn trang trọng.
Thông tin:
+ The atmosphere in some classrooms is very formal. (Không khí trong một số lớp học cũng rất trang nghiêm.)
→ A, D sai
+ Some teachers wear business clothes and give lectures. (Một số giảng viên mặc trang phục công sở và giảng bài.)
→ B sai
+ Instructors dress informally, and students call them by their first names. (Các giảng viên ăn mặc thoải mái, và các sinh viên gọi họ bằng tên.)
→ C đúng
Nhận định nào sau đây là đúng theo đoạn văn?
A. Không khí trong các lớp học ở Mỹ rất thoải mái và thân thiện.
B. Các giảng viên Mỹ không ăn mặc thoải mái.
C. Các sinh viên Mỹ có thể gọi giảng viên bằng tên.
D. Không khí trong các lớp học ở Mỹ luôn trang trọng.
Thông tin:
+ The atmosphere in some classrooms is very formal. (Không khí trong một số lớp học cũng rất trang nghiêm.)
→ A, D sai
+ Some teachers wear business clothes and give lectures. (Một số giảng viên mặc trang phục công sở và giảng bài.)
→ B sai
+ Instructors dress informally, and students call them by their first names. (Các giảng viên ăn mặc thoải mái, và các sinh viên gọi họ bằng tên.)
→ C đúng
Đáp án C.