The Collectors

Which of the following is true, according to the passage?

Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 43.
Sleep is very important for the brain. While we are asleep, the brain repairs itself. It also stores information that it learned during the day. If we do not get enough sleep, the brain cannot do these things. We become tired and we cannot remember things so well. Our body's 'immune system', which is its self- defence system, becomes weaker, so we are more likely to get ill.
Most people find sleep difficult because they are not relaxed. They do not exercise enough during the day, and in the evening, they are still thinking about their work or studies. In addition, they make phone calls or look at email messages until late at night. They also have too many drinks which contain caffeine, such as coffee, and eat dinner just before they go to bed. All of this is bad for sleeping.
So, what can we do? Of course, it is important to be relaxed. However, there are other things we can do to help us get a good night's sleep. First of all, we should make sure that the bed is comfortable, with a good mattress and pillows. The bedroom should be dark and quiet, so that we are not disturbed by light or noise. We should also have the same routine every evening before we go to bed. For example, we should read a book, have a hot bath, or listen to relaxing music. Finally, we should try to go to bed at the same time every night. In this way, we will start to sleep better and feel more active the next day.
(Adapted from New Headway Academic Skills by Richard Harrison)​
Which of the following is true, according to the passage?
A. Listening to calming music before going to sleep isn't a good idea.
B. Exercise during the day is very important for a good sleep at night.
C. We should change sleep hours every two weeks to have better sleep.
D. People nowadays are typically busy at night.
Giải thích: Điều nào sau đây là đúng, theo đoạn văn?
A. Nghe nhạc êm dịu trước khi ngủ không phải là một ý kiến hay.
B. Tập thể dục vào ban ngày là rất quan trọng để có một giấc ngủ ngon vào ban đêm.
C. Chúng ta nên thay đổi giờ ngủ hai tuần một lần để có giấc ngủ ngon hơn.
D. Mọi người ngày nay thường bận rộn vào ban đêm.
Thông tin: Most people find sleep difficult because they are not relaxed. They do not exercise enough during the day, and in the evening, they are still thinking about their work or studies.
(Hầu hết mọi người cảm thấy khó ngủ vì họ không được thư giãn. Họ không tập thể dục vào ban ngày, và buổi tối, họ vẫn còn suy nghĩ về công việc hoặc việc học tập của họ.) → B đúng
TẠM DỊCH
Giấc ngủ rất quan trọng đối với não bộ. Trong khi chúng ta ngủ, bộ não sẽ tự hồi phục. Nó cũng lưu trữ thông tin mà nó đã học được trong ngày. Nếu chúng ta không ngủ đủ giấc, não bộ sẽ không thể làm được những điều này. Chúng ta trở nên mệt mỏi và chúng ta không thể nhớ rõ mọi thứ. Hệ thống miễn dịch' của cơ thể chúng ta, tức là hệ thống tự bảo vệ, trở nên yếu hơn, vì vậy chúng ta dễ bị ốm hơn. Hầu hết mọi người cảm thấy khó ngủ vì họ không được thư giãn. Họ không tập thể dục vào ban ngày, và buổi tối, họ vẫn còn suy nghĩ về công việc hoặc việc học tập của họ. Ngoài ra, họ gọi điện thoại hoặc xem tin nhắn email cho đến tận đêm khuya. Họ cũng uống quá nhiều đồ uống có chứa caffeine, chẳng hạn như cà phê và ăn tối ngay trước khi đi ngủ. Tất cả những điều này đều có hại cho giấc ngủ.
Vậy chúng ta có thể làm gì? Tất nhiên, điều quan trọng là phải được thư giãn. Tuy nhiên, có những điều khác chúng ta có thể làm để giúp chúng ta có một giấc ngủ ngon. Trước hết, chúng ta nên đảm bảo rằng giường ngủ thoải mái, có nệm và gối tốt. Phòng ngủ nên tối và yên tĩnh để chúng ta không bị ánh sáng hoặc tiếng ồn làm phiền. Chúng ta cũng nên có thói quen giống nhau vào mỗi buổi tối trước khi đi ngủ. Ví dụ, chúng ta nên đọc sách, tắm nước nóng, hoặc nghe nhạc thư giãn. Cuối cùng, chúng ta nên cố gắng đi ngủ vào cùng một giờ mỗi đêm. Bằng cách này, chúng ta sẽ bắt đầu ngủ ngon hơn và cảm thấy năng động hơn vào ngày hôm sau.
Đáp án B.
 

Quảng cáo

Back
Top