The Collectors

Which of the following is NOT true, according to the...

Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 42.
Many universities around the world are proud to have long histories and strong traditions. However, very few universities can claim to be among the oldest in the world.
Nalanda University, in Bihar, India, was established around 600 BC. It was most likely the world's first university. In the past, scholars came from Europe, China, and all over India to learn about science, medicine, the Buddhist religion, and other subjects. The university is in ruins now, but at one time it was an impressive school with temples, classrooms, libraries, and dormitories.
According to the Guinness Book of World Records, the University of AI-Karaouine in Fes, Morocco, is the oldest surviving university in the world. It was probably founded in 859 and became a famous place to study natural sciences. The first university in Europe is definitely the University of Bologna, in Italy. It was one of the few universities in Europe that were not influenced by religion. Professors were forbidden from teaching outside the university, and so students came from all over Europe to study with its famous teachers.
(Adapted from Active Skills for Reading by Neil J Anderson)​
Which of the following is NOT true, according to the passage?
A. The University of AI-Karaouine still exists in the modern world.
B. Teachers at Bologna University weren't allowed to teach outside.
C. Natural science subjects aren't taught at the University of AI-Karaouine.
D. Students could learn religion at the University of Nalanda.
Giải thích:
Điều nào sau đây KHÔNG đúng, theo đoạn văn?
A. Đại học AI-Karaouine vẫn tồn tại trong thế giới hiện đại.
B. Giáo viên tại Đại học Bologna không được phép dạy bên ngoài.
C. Các môn khoa học tự nhiên không được giảng dạy tại Đại học AI-Karaouine.
D. Sinh viên có thể học tôn giáo tại Đại học Nalanda.
Thông tin:
+ According to the Guinness Book of World Records, the University of AI-Karaouine in Fes, Morocco, is the oldest surviving university in the world. (Theo Sách Kỷ lục Guinness Thế giới, Đại học AI-Karaouine ở Fes, Maroc, là trường đại học lâu đời nhất còn tồn tại trên thế giới.)
→ A đúng
+ The first university in Europe is definitely the University of Bologna, in Italy. … Professors were forbidden from teaching outside the university, and so students came from all over Europe to study with its famous teachers. (Trường đại học đầu tiên ở Châu Âu chắc chắn là Đại học Bologna, ở Ý. …Các giáo sư bị cấm giảng dạy bên ngoài trường đại học, và vì vậy sinh viên đến từ khắp châu Âu để học với các giáo viên nổi tiếng của trường.)
→ B đúng
+ It was probably founded in 859 and became a famous place to study natural sciences. (Nó có lẽ được thành lập vào năm 859 và trở thành một nơi nổi tiếng để nghiên cứu khoa học tự nhiên.)
→ C sai
+ In the past, scholars came from Europe, China, and all over India to learn about science, medicine, the Buddhist religion, and other subjects. (Trong quá khứ, các học giả đến từ Châu Âu, Trung Quốc và khắp Ấn Độ để tìm hiểu về khoa học, y học, tôn giáo Phật giáo và các chủ đề khác.)
→ D đúng
Đáp án C.
 

Quảng cáo

Back
Top