The Collectors

The primary purpose of the passage is to _______.

Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on the answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
We all love animals and want to get close to them and learn more about them. But the reality that many tourists don't see is that to stay in business, animal encounters, such as elephant rides and photo ops with tigers, rely on putting wild creatures to work.
For visitors to environments ranging from 2005 to national parks, it can be especially difficult to determine how to observe animals humanely. To assess how facilities treat captive animals, they can definitely consider the following tips:
- Look for facilities where animals appear to be well-fed and have access to clean water at all times.
- Observe whether animals have an appropriate environment, including shelter, a comfortable resting area, and a secluded place away from crowds.
- Avoid facilities where animals are visibly injured or are forced to participate in activities that could injure them or cause them pain or where enclosures aren't clean. Being chained, performing, and interacting with tourists - giving rides, posing with them, being washed by them - are not normal for a wild animal, even one born in captivity.
- Be aware that large crowds and unnatural noises cause distress, especially for animals that have experienced fear-based training, separation from mothers at birth, or other traumas.
- Seek experiences that offer observation of animals engaging in natural behaviors in natural environments.
The global wildlife tourism industry is entrepreneurial. Individual actions can make a collective difference, signaling to the market that consumers support ethical wildlife encounters. When travelers deicide they want humane treatment of animals, the wildlife tourism market will change for the better.
(Adapted from nationalgeographic.com)
The primary purpose of the passage is to _______.
A. share tips of how to do wildlife tourism right
B. introduce places where tourists can see wild animals
C. complain about the cruel treatment wild animals are receiving
D. insist that tourists shouldn't make wildlife tours
Giải thích:
Mục đích cơ bản của đoạn văn là để _______.
A. chia sẻ mẹo về cách tiến hành du lịch khám phá động vật hoang dã đúng đắn
B. giới thiệu những địa điểm mà du khách có thể thấy động vật hoang dã
C. than phiền về lối đối xử độc ác mà động vật hoang dã đang phải hứng chịu
D. nhấn mạnh rằng du khách không nên tham gia các chuyến tham quan động vật hoang dã
Tóm tắt:
Đoạn văn đã liệt kê nhiều cách để các du khách có thể đánh giá các cơ sở nuôi nhốt động vật xem họ đối xử với động vật nhân đạo hay không, để từ đó có sự lựa chọn đúng đắn khi tham gia các chuyến khám phá động vật hoang dã.
→ Đoạn văn viết về các mẹo để thực hiện du lịch khám phá động vật hoang dã một cách đúng đắn
Đáp án A.
 

Quảng cáo

Back
Top