Trang đã được tối ưu để hiển thị nhanh cho thiết bị di động. Để xem nội dung đầy đủ hơn, vui lòng click vào đây.

As mentioned in the passage, what do swimmers have to...

Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the answer to each of the question.
Is synchronized swimming really a sport? Despite the doubt of many people, synchronized swimming is one of the most underrated but most difficult sports, and it certainly deserves to be in the Olympic Games.
Olympic synchronized swimmers train for as long as eight hours a day, for six days a week− much longer than most other Olympic sports. The athletes are not just in the water the whole time, they spend hours stretching, doing Pilates, strength conditioning, diligently training, lifting weights, performing ballet, and even dancing and doing gymnastics. Because of this, synchronized swimmers are some of the strongest and skillful athletes to compete in the modern Olympic Games.
Synchronized swimmers must perform many movements and positions called figures while managing their breathing and coordination with the swimmers around them. To increase their lung capacity, often times synchronized swimmers will do exercises called "unders" during practices. They will swim a 25-meter lap underwater, repeating this exercise over and over until they're beyond exhausted. This exercise is completely necessary for synchronized swimmers to master, because more than half of a routine is performed underwater.
Although synchronized swimming is a very graceful and beautiful sport, there can be some dangers. The synchronized swimmers can't touch the bottom of the pool in a routine, or they'll be disqualified. They must continuously move their legs in circular movements, like an egg-beater. Because synchronized swimming is a contact sport and the swimmer's kicks are so powerful, swimmers may get hit by other competitors' legs, causing concussions or knocking off nose clips, which is an essential piece of equipment. Since it's fairly common for a nose clip to get knocked off, many times swimmers will swim with a couple extras.
(Adapted from https://swimswam.com/)
As mentioned in the passage, what do swimmers have to pay attention in order to have a successful performance?
A. They have to remember every movement to complete them at the same time with others.
B. They have to practice "unders" exercises whenever they perform this sport.
C. They have to control their breath while harmoniously performing with other swimmers.
D. They have to swim a 25-meter lap underwater to manage their breathing.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Như đã đề cập trong đoạn văn, những người bơi lội phải chú ý điều gì để có một buổi biểu diễn thành công?
Xét các đáp án:
A. Họ phải nhớ mọi chuyển động để hoàn thành chúng cùng lúc với những người khác.
B. Họ phải tập các bài tập "dưới" bất cứ khi nào họ thực hiện môn thể thao này.
C. Họ phải kiểm soát hơi thở của mình trong khi biểu diễn hài hòa với các vận động viên bơi lội khác.
D. Họ phải bơi một vòng 25 mét dưới nước để kiểm soát hơi thở.
Thông tin: Synchronized swimmers must perform many movements and positions called figures while managing their breathing and coordination with the swimmers around them.
Tạm dịch: Những người bơi nghệ thuật phải thực hiện nhiều chuyển động và tư thế được gọi là hình đồng thời kiểm soát hơi thở và phối hợp với những người bơi xung quanh họ.
Vậy đáp án đúng là C
Đáp án C.