Câu hỏi: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 43.
Culture is the lens with which we evaluate everything around us; we evaluate what is proper or improper, normal or abnormal, through our culture. If we are immersed in a culture that is unlike our own, we may experience culture shock and become disoriented when we come into contact with a fundamentally different culture. People naturally use their own culture as the standard to judge other cultures; however, having our own judgment could lead us to discriminate other cultural values which are different from our own because we do not understand them.
Cultural diversity is important because our country, workplaces, and school increasingly consist of various cultural, racial, and ethnic groups. We can learn from one another, but first we must have a level of understanding about each other in order to facilitate collaboration and cooperation. Learning about other cultures helps us understand different perspectives within the world in which we live and helps dispel negative stereotypes and personal biases about different groups.
In addition, cultural diversity helps us recognize and respect "ways of being" that are not necessarily our own, so that we interact with others, we can build bridges to trust, respect, and understanding across cultures. Furthermore, this diversity makes our country a more interesting place to live, as people from diverse cultures contribute language skills, new ways of thinking, new knowledge, and different experiences.
(Adapted from https://www.purdueglobal.edu/)
According to the passage, which of the following do people from diverse cultures NOT contribute to a country?
A. new ways of thinking
B. a more interesting place
C. language skills
D. different experiences
Culture is the lens with which we evaluate everything around us; we evaluate what is proper or improper, normal or abnormal, through our culture. If we are immersed in a culture that is unlike our own, we may experience culture shock and become disoriented when we come into contact with a fundamentally different culture. People naturally use their own culture as the standard to judge other cultures; however, having our own judgment could lead us to discriminate other cultural values which are different from our own because we do not understand them.
Cultural diversity is important because our country, workplaces, and school increasingly consist of various cultural, racial, and ethnic groups. We can learn from one another, but first we must have a level of understanding about each other in order to facilitate collaboration and cooperation. Learning about other cultures helps us understand different perspectives within the world in which we live and helps dispel negative stereotypes and personal biases about different groups.
In addition, cultural diversity helps us recognize and respect "ways of being" that are not necessarily our own, so that we interact with others, we can build bridges to trust, respect, and understanding across cultures. Furthermore, this diversity makes our country a more interesting place to live, as people from diverse cultures contribute language skills, new ways of thinking, new knowledge, and different experiences.
(Adapted from https://www.purdueglobal.edu/)
According to the passage, which of the following do people from diverse cultures NOT contribute to a country?
A. new ways of thinking
B. a more interesting place
C. language skills
D. different experiences
Theo đoạn văn, điều nào sau đây những người từ các nền văn hóa đa dạng KHÔNG đóng góp cho một quốc gia?
A. cách suy nghĩ mới
B. một nơi thú vị hơn
C. kỹ năng ngôn ngữ
D. trải nghiệm khác nhau
Thông tin: Furthermore, this diversity makes our country a more interesting place to live, as people from diverse cultures contribute language skills, new ways of thinking, new knowledge, and different experiences.
Tạm dịch: Hơn nữa, sự đa dạng này làm cho đất nước của chúng tôi trở thành một nơi thú vị hơn để sống, khi mọi người từ các nền văn hóa đa dạng đóng góp các kỹ năng ngôn ngữ, cách suy nghĩ mới, kiến thức mới và trải nghiệm khác nhau.
A. cách suy nghĩ mới
B. một nơi thú vị hơn
C. kỹ năng ngôn ngữ
D. trải nghiệm khác nhau
Thông tin: Furthermore, this diversity makes our country a more interesting place to live, as people from diverse cultures contribute language skills, new ways of thinking, new knowledge, and different experiences.
Tạm dịch: Hơn nữa, sự đa dạng này làm cho đất nước của chúng tôi trở thành một nơi thú vị hơn để sống, khi mọi người từ các nền văn hóa đa dạng đóng góp các kỹ năng ngôn ngữ, cách suy nghĩ mới, kiến thức mới và trải nghiệm khác nhau.
Đáp án C.